Tereyağlı Pilav

Tereyağlı Pilav

Neden meşhur? “Pilavı iyi yapan her yemeği yapar” derler. Tereyağlı pilav, sade ama ustalık isteyen bir yemektir. Tarifi: 1 su bardağı baldo pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı tavuk suyu Tuz Yapılışı: Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin, süzün. Tereyağını tencerede eritin, pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun. Tavuk suyunu ekleyin, tuzunu ayarlayın.

Devamını Oku
Un Çorbası

Un Çorbası

Neden meşhur? Kış aylarının vazgeçilmezi, boğazı yumuşatan ve içimizi ısıtan bir çorbadır. Az malzemeyle büyük lezzet sunar. Tarifi: 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 5 su bardağı su veya et suyu Tuz, karabiber Yapılışı: Tereyağını tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Suyu azar azar ekleyerek topaklanmadan karıştırın. Kaynadıktan sonra tuz ve

Devamını Oku
Basit Tereyağlı Tarifler

Basit Tereyağlı Tarifler

🍪 *1. Tereyağlı Kurabiye* *Malzemeler:* – 1.5 su bardağı yumuşatılmış tereyağı – ¾ su bardağı şeker – 1 adet yumurta – 1.5 tatlı kaşığı vanilya – 2.5 su bardağı un – 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – ¼ tatlı kaşığı tuz *Yapılışı:* 1. Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırp. 2. Yumurtayı ve vanilyayı

Devamını Oku
Tereyağın Bitmeyen Faydaları

Tereyağın Bitmeyen Faydaları

Tereyağı, doğru şekilde ve ölçülü tüketildiğinde sağlığa birçok fayda sağlayabilir. Özellikle doğal ve katkısız olanı, vücudun ihtiyaç duyduğu bazı temel besin öğelerini barındırır. İşte tereyağının öne çıkan sağlık yararları: 🧈 *1. Vitamin Zenginliği* – Tereyağı, özellikle *A, D, E ve K vitaminleri* açısından oldukça zengindir. – *A vitamini*, göz sağlığı ve bağışıklık sistemi için önemlidir.

Devamını Oku

Bu kapanacak 10 saniye

Size kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sunabilmek için sitemiz çerez kullanmaktadır.
çerez politikası.